Programozás Neked

Programozás Neked

3 kérdés a programozással kapcsolatban

2022. január 21. - domjandominika

Programozni csak magas szintű matek tudással lehet elkezdeni?

Nem! Én úgy kezdtem el a programozást, hogy érettségin éppenhogy meglett a kettes matekból. Nagyon nem vagyok jó matekból. Viszont a képzésen megtanítottak olyan alap matematikai dolgokra, amik szükségesek hozzá, de ne úgy képzeld el, hogy egyetemi szintű matematikát tanítottak nekünk. Egyszerűen csak annyit, hogy hogyan kell 10-es számrendszerből átváltani kettesbe vagy 16-osba, vagy bármelyik számrendszerbe oda-vissza. Még én is meg tudtam érteni, úgyhogy neked is menni fog, vágj bele!!

Nagyon drága számítógép kell a programozáshoz?

Nem! Az olyan programozásra alkalmas környezetek, mint a Visual Studio vagy a Visual Studio Code (ezeket ajánlom neked) egyáltalán nem igényelnek nagyon drága gépet, csak legyen elég helyed a számítógépen és már kezdheted is a programozást tanulni! 

Nincsen semmi idő a családra vagy kikapcsolódásra?

Én erre azt tudom mondani, hogy mindenkinek arra van ideje, amire rászánja. A programozás megtanulására, fejlődésre vagy legalabb szinten tartására valóban kell időt szánni. De nem kell antiszociálisnak lenned, ha programozol. Megfelelő időbeosztással mindent meg lehet oldani.

A következő bejegyzésemben bemutatom nektek a Frontend, a Backend és a Fullstack működését, mik is ezek, hogyan válassz.

A bejegyzés trackback címe:

https://programozasneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3916820702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása